Tips og ideer

Her kan du få tips og ideer til god mundhygiejne.
Du kan blandt andet læse om brug af tandtråd, farvepiller, tandpasta og tandbørster.

6 års tanden og 12 års tanden

Der er vigtigt at børste fra 1. tand bryder frem. Vælg en tandbørste der ikke er for stor. Børsten skal være god at holde på for den der skal børste. Husk at børste både ydersiden, bagsiden, tyggefladerne og på tværs ved frembrud af 6 års- og 12 års tanden.

Dit barn har behov for hjælp til tandbørstning til der er 10-12 år.

børst2børst3børst1 

 

Tandtråd 

Tandplejen anbefaler brug af tandtråd når dit barn har fået alle 20 mælketænder. Du kan starte med at bruge tandtråd imellem de bageste kindtænder. Fortsæt brugen af tandtråd, gerne 2-7 gange om ugen resten af livet, det er med til at holde dine tænder sunde.

 

glide i brugEksempler på trådTandtråd

 

Farvepiller

Farvepiller eller røbepiller, er en god måde at kontrollerer om du får børstet dine tænder helt rene. Der hvor den røde farve bliver siddende på tænderne, har du ikke børstet helt rent. 

                                                                       

Tandpasta

Tandpasta er en vigtig del af den daglige mundhygiejne, da tandpasta indeholder fluorid. Fluorid er med til at hærde dine tænder, især hvis du har det allertidligste start til hul.Børn 0-3 år anbefales at bruge en tandpasta med 1100 PPM fluorid (Se indholdsfortegnelsen bag på tuben)Børn fra 4 år, unge og voksne anbefales at bruge tandpasta med 1450 PPM fluorid (Se indholdsfortegnelsen bag på tuben)Hvilken smag du vil vælge, er helt op til dig selv.